Korine

Schrijfelfje

Pendansen

Op papier

Taal toverend bloeien

je zinnen strelen, verzetten

mooooiii

 

Korine van Veldhuijsen is de drijvende kracht achter Bijzondere Verhalen. Zij is een ervaren en gepassioneerde interviewer, voor wie schrijven en spelen met taal een speelse manier van leven is. In 2008 kwam zij er al schrijvende achter wat haar te doen stond naast haar journalistieke werk: zij wilde schatschrijven, met en voor anderen en bovendien wilde ze de kracht van het creatief en reflectief schrijven doorgeven.

 

Ze bedacht het tango-en met taal, het dansen met je pen, het creatief kruisbestuiven en het nemen van een papieren mo(nu)ment voor jezelf. Want jezelf en elkaar op papier werkelijk ontmoeten, is zo mooi en inspirerend. En daarom staat zij met haar Bijzondere Verhalen zo graag schrijvend en lezend stil bij gebeurtenissen, wensen, gedachten en gevoelens die belangrijk zijn. Om zichzelf te voeden volgt zij creatieve en biografische schrijftrainingen, geeft ze verschillende schrijfcursussen en schoolt ze zich op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling.    

 

Visie

Wat je schept, ben je zelf…

Korine gelooft dat alles wat aandacht krijgt, groeit. En zij weet dat schrijven zowel aan als naar het licht brengen is. Schrijven kan daarnaast ook een heerlijk gevoel van creativiteit in je losmaken.

 

Enne, schrijven is…

Schrijven – spelen

Schrijven = helen

Schrijven = broeden

Schrijven = voeden

Schrijven = uitmeten

Schrijven = weten

Schrijven = waarnemen

Schrijven = je ruimte claimen

Schrijven = creëren

Schrijven = inspireren

Schrijven = leven

Schrijven = geven

Schrijven =…   

wat is het voor jou?