Aanwezig zijn

bron: Flow Magazine

bron: Flow Magazine

 

In het hier en nu leven, is een voorwaarde voor het anders kijken. En juist dit aanwezig zijn, is voor mij een (levens)grote uitdaging. Vaker ben ik weggevlogen op een van m’n denkwolken of doe ik twee dingen tegelijk. Geregeld moeten de kinderen me drie keer roepen, voordat ik hen hoor; eet ik, terwijl ik werk; of laatst nog: meander ik tijdens het koken weg naar een moeilijk gesprek dat mijn vriendin met een buurvrouw heeft gevoerd (!).

Gedachitaal

Ik hoor mezelf ook steeds dingen zeggen die ik niet bedoel: ‘Eet even je sokken op’ tegen de kinderen of ‘Kunt u me doorverbinden met de burgemeester?’, terwijl ik de wethouder mocht interviewen. Maar de meeste tijd besteed ik ‘gedachitaal’ aan mijn kilometerslange things to do-lijst. Ben ik met de toekomst bezig, terwijl je alleen in het nu kunt handelen. Dat kan anders! Wie afwezig is, neemt eigenlijk nergens deel aan. Gedachten zorgen er bovendien voor dat ik in mijn hoofd ben in plaats van mijn hart: daar waar ik toch echt wil zijn.

 

Comments

 1. Even naar de stad,
  hond aan de lijn.
  Ik volg een ander pad.
  Ontdek veel meer groen,
  bosjes en bomen,
  ’t Is mijn pad en ook het zijn.
  Wat leuk om te doen,
  ergens anders te komen.
  Samen aan de lijn.

 2. Mijn dochter van 15 bereidt zich voor op een trainingsdag voor modellen.
  Na bezoek aan schoonheidsspecialiste, kapper en de stad, toch nog een maskertje op vanavond om de laatste vlekjes weg te werken. Hoe een modderfiguur mooi kan zijn.

  Masker
  van klei
  maakt je mooi
  vlekken op je gezicht
  verdwijnen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.