Beestjes en auto’s

 

beestjes en auto's

 

Deze vegetariër heeft gek genoeg iets met beestjes. En met auto’s. En soms iets met auto’s én beestjes. Een tijd terug reden we in vredige toestand over een provinciale weg. Tot zich opeens een geel (!) lieveheersbeestje aandiende op het hoofd van oudste blonde haren. ‘Weet je wel dat deze giftig zijn?’, zei middelblonde haren.

“Nee, dat wist ik niet”, kwam ik tussen-drieën, “maar ik weet wel dat ze plassen als ze bang worden, dus wees SSStttiiilll allemaal! Als toonbeeld van kalmte, pakte ik mijn rijbewijs uit mijn tas, draaide me in een onmogelijke hoek en manoeuvreerde het lieveheersbeestje naar het zwarte leer. Vervolgens drukte ik koelbloedig mijn raam een stukje open en stak mijn rijbewijs met geel beestje naar buiten…

En zoef… als Alibaba op z’n vliegende tapijt verkozen beide het luchtruim.

90 kilometer per uur is best een aardig tempo. Geen wonder dat ik de macht over beide zaken verloor. Verloofde raakte lichtelijk ontstemd. Terwijl hij in mijn ogen een gat in de lucht mocht springen dat ik er zelf niet achteraan geslingerd werd met alle gevolgen van dien. We keerden om, parkeerden de auto op de parallelweg, controleerden het kinderslot en vingen onze zoektocht aan. Na 5 minuten en veel voorbij razende auto’s vond hij mijn rijbewijs in zijn zwarte leren jasje. Ik dacht echt zeker te weten dat ik een plasvlekje zag, daar rechtsonder.

Wordt vervolgd… (weet nog niet hoe ik anders kan kijken naar beestjes. Leuk project voor deze week).

 

Meedoen aan dit 365 dagen project?

Lees meer op pagina 2

Ik zie dit 365 dagen project als oefening in verwondering, verbinding en dankbaarheid. Als manier om te spelen, uit te dagen, geïnspireerd te worden. Spreekt je dit aan? Deel dan jouw open blikken via reageer, bovenaan een post of stuur een mail naar info@bijzondereverhalen.nl .

Meedoen kan zowel in woord als in beeld. Door een elfje, rondeel, haiku, ander gedichtje of verhaaltje te schrijven bijvoorbeeld, door een foto in te sturen of door een tekening te maken. En wil je schrijfinspiratie? In deze blog deel ik ook geregeld schrijfoefeningen. 

 

Abonneren

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe blog is gepost? Schrijf je dan in via de onderste kolom aan de rechterkant.

 

 

 

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.