Brief van vandaag aan morgen

In 2011 vroeg het blad Post zijn lezers om een (korte) brief te schrijven van vandaag aan morgen, max. 250 woorden. Dat is zo’n leuke oefening! Dit maakte ik ervan tijdens de Schrijfgroep. Heb je meer richting nodig? Prik dan een paar woorden uit het woordenboek, gebruik deze als leidraad en zet je wekker op 20 minuten. Veel plezier! 

 

Lieve morgen,

 

Zoon Pim kwam vanochtend naar me toe met de telefoon van echtgenoot Jan S. te W. in zijn hand. Wie Marloes was. Geen idee. ,,Die heeft zo’n zin in een kus met beschuit,’’ mam. ‘Tot straks, ik kan niet wachten,’ stond eronder. Toen de grond niet onder mijn voeten weg bleek te zakken, bracht ik ijzig kalm uit: ,,Vast een grapje van papa’s collega’s. Ze zijn een campagne voor een beschuitenmerk aan het maken.’’ 

 

Ik heb me ziek gemeld op mijn afdeling, de auto van een vriendin geleend en ben richting zijn kantoor gereden. Om elf uur kwamen ze zo blij als koeien die na een lange winter de wei in mogen naar buiten. Dit was overduidelijk een s(l)etje. In onze gezinsauto koerste hij naar een hotel aan de rand van de stad. Innig gearmd meldden ze zich bij de receptie.

 

Sindsdien heb ik met textielverf op al zijn dure merkoverhemden ’Ik ben een lul’ geschreven, heb ik beschuit op zijn helft van het bed uitgestort, heb ik alle kruizen van z’n nieuwe Björn Borg-boxers eruit geknipt en heb ik bij thuiskomst z’n mobiel ontvreemd en een aantal sms’jes verstuurd. ‘Ik twijfel of ik je nog wel zo leuk vind.’ ‘Mijn vrouw is een moordwijf’. ‘Je stinkt zo uit je mond’. En: ‘Je bent ontslagen’.

 

Morgen, ik beloof je rechte schouders, een opgeheven hoofd en als het moet een bezemsteel.

 

Vandaag

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.