Schrijfcursus ‘De Keuze’, schrijf je vrijer!

Cover boek De Keuze

 

De schrijfcursussen en workshops  De Keuze’- schrijf je vrijer zijn geïnspireerd op het indrukwekkende en diep inspirerende boek van dr. Edith Eva Eger, ook bekend als ‘de ballerina van Auschwitz’. In haar boek, dat over de hele wereld mensen heeft geraakt, vertelt dr. Eger welke weg zij heeft afgelegd om tot vrijheid te komen en hoe zij als psycholoog anderen hiermee heeft geholpen. Wij hebben altijd een keuze, is haar boodschap, hoe rauw, verontrustend en zelfs onrechtvaardig gebeurtenissen uit ons leven ook voelen: de keuze om liefde te verkiezen boven haat, vergeving boven wrok, licht boven duisternis. Want ook al zijn wij inmiddels fysiek gezien vrij, toch houden over het algemeen onze gedachten ons gevangen. Dr. Eger nodigt ons in haar boek uit om onze eigen bevrijders te worden.

 

Dr. Eger: ‘Mijn lieve schat, je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn.’

 

Inhoud De Keuze – schrijf je vrijer

Tijdens deze cursus/workshops  gaan we schrijven over de keuzes die we hebben gemaakt en nog willen maken in onze levens. Schrijven is naar binnen luisteren, is dat wat verborgen ligt naar het licht brengen. Schrijven geeft beweging en is een mooie manier om jezelf te uiten. Zeker dit laatste, zelfexpressie, is wat dr. Eger een ieder aanraadt om tot vrijheid te komen. Net als medeleven, humor, optimisme, intuïtie en nieuwsgierigheid. Deze vijf ingrediënten vormen dan ook de basis van deze lichte (!) schrijfcursus.
Schrijfervaring is niet nodig. Aan de hand van korte, speelse en verrassende oefeningen komen (jouw) verhalen makkelijk op papier.

 

Schrijfworkshop De Keuze

Data: donderdag 24 september van 10.00 – 15.30 uur
Kosten: 67,50
Locatie: Schrijftheater in Leersum (tenzij de omstandigheden ons nopen tot een online bijeenkomst)

 

Schrijfcursus De Keuze

Data: 1, 8, 22 en 29 oktober en 5 november van 19.15 – 21.30 uur
Kosten: 100 euro
Locatie: in Het Leersumse Schrijftheater, tenzij de staat van de wereld aanleiding geeft tot sociale afstand, dan online

 

In het kort, en over de Schrijf-je-vrij-groep

Verlang je naar grotere vrijheid? Wil je je meer bewust worden van waar je je onvrij voelt, zodat je dit kunt loslaten? En bovenal creatief plezier hebben? Volg dan een schrijfworkshop van een dag of een cursus van vijf bijeenkomsten en schrijf je vrijer! De groep die in januari startte, vond in haar boek en het schrijven erover zoveel inspiratie dat zij zijn doorgegaan onder een andere naam: de schrijf-je-vrij-groep.

Boek aanschaffen?
Dat is aan jou! Ik heb het boek als een grote verrijking ervaren, ook de 2e, 3e en 4e keer : ), maar in andere Schrijfgroepen waarmee ik werk, vonden sommigen het boek te zwaar, al spraken de oefeningen erover aan.

 

Wil je je opgeven? Of meer info? Mail: info@korinevanveldhuijsen.nl of bel Korine op 06-498 949 22

Contact

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor een cursus?
  • U kunt ook bellen of direct e-mailen: M: 06 - 498 949 22 E: info@bijzondereverhalen.nl