Schrijfcursus ‘De Keuze’, schrijf je vrijer!

Cover boek De Keuze

 

Ken jij het boek De Keuze van Dr. Edith Eva Eger? Voor veel mensen is het antwoord ‘ja’, haar boek is dan ook een bestseller. Ook haar nieuwste boek is een groot Geschenk : ) Ik was er zelf enorm door geraakt, het is wat mij betreft een ongekende voeding voor de ziel. Dr. Eger toont in leven en werk hoe je vrij kunt worden in de geest. Ik heb in de verste verte niet meegemaakt wat zij heeft meegemaakt, maar ervaar mijn gedachten wel vaak als beperkend, als een gevangeniswezen. Wat een voorrecht vond ik het dat ik in 2019 haar masterclass mocht bijwonen en mocht ervaren wat voor een leraar zij is.
Haar boek leent zich ervoor om eindeloos opnieuw te lezen, maar ook te voelen, mee naar binnen te nemen en te leven! Omdat schrijven helpend en inzicht gevend kan zijn, geef ik schrijfcursussen en workshops geïnspireerd op Dr. Egers boek De Keuze. Wees welkom!

 

Doe je mee met de schrijfworkshop De Keuze?

De schrijfcursussen en workshops  De Keuze’- schrijf je vrijer zijn geïnspireerd op het indrukwekkende en diep inspirerende boek van dr. Edith Eger, ook bekend als ‘de ballerina van Auschwitz’. In haar boek, dat over de hele wereld mensen heeft geraakt, vertelt dr. Eger welke weg zij heeft afgelegd om tot vrijheid te komen en hoe zij als psycholoog anderen hierbij heeft geholpen. Wij hebben altijd een keuze, is haar boodschap, hoe rauw, verontrustend en zelfs onrechtvaardig gebeurtenissen uit ons leven ook voelen: de keuze om liefde te verkiezen boven haat, vergeving boven wrok, licht boven duisternis. Want ook al zijn wij inmiddels fysiek gezien vrij, toch houden over het algemeen onze gedachten ons gevangen. Dr. Eger nodigt ons in haar boek uit om onze eigen bevrijders te worden.

Dr. Eger: ‘Mijn lieve schat, je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn.’

 

Inhoud cursus/workshop De Keuze – schrijf je vrijer

Tijdens deze cursus/workshops gaan we schrijven over de keuzes die we hebben gemaakt en nog willen maken in onze levens. Schrijven is naar binnen luisteren, is dat wat verborgen ligt naar het licht brengen. Schrijven geeft beweging en is een mooie manier om jezelf te uiten. Zeker dit laatste, zelfexpressie, is wat dr. Eger een ieder aanraadt om tot vrijheid te komen. Net als medeleven, humor, optimisme, intuïtie en nieuwsgierigheid. Deze vijf ingrediënten vormen dan ook de basis van deze lichte (!) schrijfcursus.
Schrijfervaring is niet nodig. Aan de hand van korte, speelse en verrassende oefeningen komen (jouw) verhalen makkelijk op papier.

 

Schrijfworkshop De Keuze

Data: 1 sept. 2021 van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten: 65,00
Locatie: Schrijftheater Leersum, in de buitenlucht

 

Schrijfcursus De Keuze

Data: sept. 2021, vijf keer
Kosten: 120 euro
Locatie: Schrijftheater

 

In het kort, en over de Schrijf-je-vrij-groep

Verlang je naar grotere vrijheid? Wil je je meer bewust worden van waar je je onvrij voelt, zodat je dit kunt loslaten? En bovenal creatief plezier hebben? Volg dan een schrijfworkshop van een dag of een cursus van vijf bijeenkomsten en schrijf je vrijer! De groep die in januari startte, vond in haar boek en het schrijven erover zoveel inspiratie dat zij zijn doorgegaan onder een andere naam: de schrijf-je-vrij-groep.

Boek aanschaffen?
Dat is aan jou! Ik heb het boek als een grote verrijking ervaren, ook de 2e, 3e en 4e keer : ), maar in andere Schrijfgroepen waarmee ik werk, vonden sommigen het boek te zwaar, al spraken de oefeningen erover aan.

 

Wil je je opgeven? Of meer info? Mail: info@korinevanveldhuijsen.nl of bel Korine op 06-498 949 22

Contact

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor een cursus?
  • U kunt ook bellen of direct e-mailen: M: 06 - 498 949 22 E: info@bijzondereverhalen.nl