Korine

 

Korine van Veldhuijsen is de drijvende kracht achter Bijzondere Verhalen. Zij is een ervaren en gepassioneerde interviewer, voor wie schrijven en spelen met taal een speelse manier van leven is. In 2008 kwam zij er al schrijvende achter wat haar te doen stond naast haar journalistieke werk: zij wilde haar creativiteit meer de ruimte geven (Complimentenschrijfster, Spontaan schrijven-kraam, gedichtjes op verzoek), meer persoonlijke verhalen schrijven (odes aan, levens- en koesterboeken/kranten) én bovenal de kracht van creatief en reflectief schrijven doorgeven (schrijfcursussen en workshops).

 

 

Ze bedacht het tango-en met taal, het creatief kruisbestuiven en het nemen van een papieren mo(nu)ment voor jezelf. Want jezelf en elkaar op papier werkelijk ontmoeten, is zo mooi en inspirerend. En daarom staat zij met haar Bijzondere Verhalen zo graag schrijvend en lezend stil bij gebeurtenissen, wensen, gedachten en gevoelens die belangrijk zijn. Om zichzelf te voeden volgt zij creatieve en biografische schrijftrainingen, geeft ze verschillende schrijfcursussen en schoolt ze zich op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling.

In 2016 verscheen van haar hand: Hoe overleef ik mijn dood? Een boek over lijden. In 2018 kwam uit: Aan het sterfbed.

Visie

Wat je schept, ben je zelf…

Korine gelooft dat alles wat aandacht krijgt, groeit. En zij weet dat schrijven zowel aan als naar het licht brengen is. Schrijven kan daarnaast ook een heerlijk gevoel van creativiteit in je losmaken.

Enne, schrijven is…

Schrijven – spelen

Schrijven = helen

Schrijven = broeden

Schrijven = voeden

Schrijven = uitmeten

Schrijven = weten

Schrijven = waarnemen

Schrijven = je ruimte claimen

Schrijven = creëren

Schrijven = inspireren

Schrijven = leven

Schrijven = geven

Schrijven =…   

wat is het voor jou?