Portret van een dierbare

Sommige relaties springen eruit. Zijn van wezenlijk belang (geweest), hebben je gemaakt tot wie je bent, hebben je gevormd, doen groeien.

Tijdens de schrijfworkshop Portret van een dierbare ga je als een schilder aan de slag met perspectief, diepte, kleur en contrast. Aan de hand van korte schrijfoefeningen en creatieve werkvormen ga je op zoek naar voorvallen en herinneringen. Zo ontstaat er aan het einde van de dag een portret van deze persoon, een papieren monument. Schrijfervaring is niet nodig.

Een workshop schrijven over een dierbare betekent: je (opnieuw) met hem of haar verbinden, eren wat er te eren valt, ruimte nemen voor gemis en troost, je laten inspireren, de teksten bijna moeiteloos op het papier laten verschijnen, een lach, een traan en alleen wanneer je wilt: voorlezen. Dit kan er overigens voor zorgen dat deze belangrijke verwantschap met ‘nieuwe ogen’ wordt bezien.

Portret van je dierbare schrijven:

Datum: interesse? Laat het weten!

Locatie: Schrijftheater, Leersum.

Kosten: 65 euro, inclusief koffie, thee, soep en lekkers

Extra: reikibehandeling mogelijk op aanvraag tijdens lunchpauze, kosten: 25 euro

 

Imke schreef over haar vader: “Ik vond de workshop in zijn geheel prachtig en heel waardevol. Voor mij heel bijzonder dat het onbewust ook veel over mijzelf ging, vanuit de persoon van en vanuit de relatie met mijn vader. Ik voelde de creatieve stroom steeds meer zijn vrije loop in mij nemen, zeker na de reikibehandeling. Ik wist niet dat ik zo kon dichten. En het kwam zomaar spontaan op! Voor wat betreft mijn relatie met mijn vader: ik heb altijd een goede band met hem gehad, dus daarin is niet iets fundamenteels veranderd. Bij het portret van mijn moeder speelde dat voor mij veel meer: die workshop heeft mijn relatie met mijn moeder in positieve zin veranderd. Acceptatie en rust (vrede!) is de kern voor mij van deze workshop voor mijn relatie met mijn vader.”