Schrijfgroepvreugde

En zij schreven aan het water

en zij speelden op papier

en zij zwierden met hun pen

hoi-hoi-hoi!- riepen ze ge-vier.

 

Schrijfrgoepen aan het water...

 

 

‘Neem je winterjas mee,’ had ik de Schrijfgroepers enkele dagen ervoor gemaild, want zoals beloofd gingen we deze laatste Schrijfgroepbijeenkomst voor de zomervakantie schrijven op locatie. Al maanden had ik de stenen tafel aan het water in Wijk bij Duurstede op mijn harde en zachte schrijf. Wonder boven wonder troffen we de warmste dag van de grillige maand juni en hadden we zelfs geen vestje nodig toen het al donker begon te worden. Het was er heerlijk schrijven en flaneren. We volgden een deel van de poezieroute, waarbij de in beeld gehouwen gedichten ons inspireerden en de aanleiding vormden voor allerlei schrijfopdrachten.  

Zittend op de stadswal begonnen we, onze benen bungelend over de muur en auto’s vol met jonge mannen die rondjes om ons reden… voor ons… dachten we… wisten we zeker…

Daarna liepen we het stadje in en schreven we op het bankje naast de kerk over de rol van tijd in ons bestaan. En tot onze verontwaardiging werden we uitgelachen door jonge meisjes… geen twijfel over mogelijk.

‘Wacht maar tot jullie 40+ zijn’, riepen we nog. ‘En je jezelf opeens terugvindt op een bankje met medeveertigplussers en dat het toppunt vindt van een leuke avond… 

Bij het Leuterbankje van Toon Hermans werden we gefotografeerd door vriendelijke voorbijgangers… echt waar (op ons verzoek :)). En ondanks/dankzij al deze opwinding van buitenaf schreven we dat het een lieve lust was. Uiteindelijk stond de stenen tafel geduldig op ons te wachten op deze mooie zomeravond. Picknickkleed erop, lollie erbij om in de stemming te komen voor de laatste opdracht, want voordat we ons waagden aan ons afsluitwijntje en afsluitwatertje schreven we eerst een á la Nijntje-gedicht.

“Wat ziet dit er gezellig uit!”, zei een medeveertigplusser, die langsliep met haar hond. “Ik wens jullie nog een heel fijne avond!” 

En dat is gelukt, geen twijfel over mogelijk!

 

Nieuwe Schrijfgroep

Op 3 september gaat de Schrijfgroep verder. We beginnen waar we geëindigd zijn: op die mooie schrijfplek aan het water. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

 

Schrijfgroepschrijfsels

Wil je lezen wat de deelnemers die bewuste avond hebben geschreven? Klik hier.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.