Portret van mijn vader/moeder


Foto moeder en kind, begin jaren '50

Portret van mijn vader/moeder

De band met onze vader of moeder is van grote betekenis op ons leven. Uit hun samenzijn zijn we geboren. Aan hun hand, zichtbaar of onzichtbaar, groeiden wij. Ieder met z’n eigen verleden, kwaliteiten en onvolkomenheden. Ons bestaan is geen toevalligheid. In de workshops Portret van mijn vader of Portret van mijn moeder onderzoekt u hoe zij in u leven. Wat is de dynamiek van uw relatie? Wat heeft hij/zij u gegeven?

Een workshop schrijven over dit onderwerp betekent: je (opnieuw) met hem of haar verbinden, eren wat er te eren valt, je laten inspireren, de teksten bijna moeiteloos op het papier laten verschijnen, een lach, een traan en alleen wanneer je wilt: voorlezen. Dit kan er overigens voor zorgen dat deze belangrijke verwantschap met ‘nieuwe ogen’ wordt bezien.

Portret van mijn moeder

Datum: op 01-07-21

Locatie: Schrijftheater in Leersum.

Kosten: 67,50 euro, inclusief koffie, thee, soep en lekkers

Extra: reikibehandeling mogelijk op aanvraag tijdens lunchpauze, kosten: 25 euro

Portret van mijn vader

Datum: 01-07 2021

Locatie: Schrijftheater in Leersum.

Kosten: 67,50 euro, incl. koffie, thee, soep en lekkers

Extra: reikibehandeling mogelijk op aanvraag tijdens lunchpauze, kosten: 25 euro

Reacties deelnemers

Hanneke: “De workshop Portret van mijn vader was een hele mooie afsluiting van alles… ik voel me er heel goed onder… het heeft een plek gekregen… Ik kijk echt nu heel anders tegen de relatie met mijn vader aan… niet meer als kind die het slachtoffer is… maar meer naar hem, met mededogen, hij kon niet anders… hij was ook een kind van de rekening… het voelt gewoon goed nu.”

Imke: “Ik vond de workshop in zijn geheel prachtig en heel waardevol. Voor mij heel bijzonder dat het onbewust ook veel over mijzelf ging, vanuit de persoon van en vanuit de relatie met mijn vader. Ik voelde de creatieve stroom steeds meer zijn vrije loop in mij nemen, zeker na de reikibehandeling. Ik wist niet dat ik zo kon dichten. En het kwam zomaar spontaan op! Voor wat betreft mijn relatie met mijn vader: ik heb altijd een goede band met hem gehad, dus daarin is niet iets fundamenteels veranderd. Bij het portret van mijn moeder speelde dat voor mij veel meer: die workshop heeft mijn relatie met mijn moeder in positieve zin veranderd. Acceptatie en rust (vrede!) is de kern voor mij van deze workshop voor mijn relatie met mijn vader.”

Contact

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor een cursus?
  • U kunt ook bellen of direct e-mailen: M: 06 - 498 949 22 E: info@bijzondereverhalen.nl