Schrijfcursus ‘De Keuze’, geinspireerd op boek dr. Edith Eva Eger

Cover boek De Keuze

 

De vanwege het corovirus online schrijfcursus ‘ De Keuze’ is geïnspireerd op het indrukwekkende boek van dr. Edith Eva Eger, ook bekend als ‘de ballerina van Auschwitz’. In haar boek vertelt dr. Eger welke weg zij heeft afgelegd om tot vrijheid te komen en hoe zij als psycholoog anderen hiermee heeft geholpen. Wij hebben altijd een keuze, is haar boodschap, hoe rauw, verontrustend en zelfs onrechtvaardig gebeurtenissen uit ons leven ook voelen: de keuze om liefde te verkiezen boven haat, vergeving boven wrok, licht boven duisternis. Want ook al leven wij nu in een vrij land, toch houden over het algemeen onze eigen gedachten ons gevangen. Dr. Eger nodigt ons in haar boek uit om onze eigen bevrijders te worden.

 

Dr. Eger: ‘Mijn lieve schat, je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn.’

 

Schrijfcursus De Keuze van vier ochtenden:

Deze schrijfcursus bestaat net als haar boek uit vier delen (ochtenden). Hierin gaan we schrijven over de keuzes die we hebben gemaakt en nog willen maken in onze levens. Schrijven is naar binnen luisteren, is dat wat verborgen ligt naar het licht brengen. Schrijven geeft beweging, is een mooie manier om jezelf te uiten. En zeker dit laatste, zelfexpressie, is wat dr. Eger een ieder aanraadt om tot vrijheid te komen. Net als medeleven, humor, optimisme, intuïtie en nieuwsgierigheid. Deze vijf ingrediënten vormen dan ook de basis van deze lichte (!) schrijfcursus.
Schrijfervaring is niet nodig. Aan de hand van korte, speelse en verrassende oefeningen komen (jouw) verhalen makkelijk op papier.

 

Boek aanschaffen?
Dat is aan jou! Ik heb het boek als een grote verrijking ervaren, ook de 2e, 3e en 4e keer : ), maar in andere Schrijfgroepen waarmee ik werk, vonden sommigen het boek te zwaar, al spraken de oefeningen erover aan.

 

Data: 17 en 24 april, 8 en 15 mei van 9.30 – 12.00 uur
Kosten: 80 euro (wil je graag schrijven, maar vormt geld op dit moment een probleem? Vinden we vast een oplossing voor. Neem vooral contact op)
Locatie: online, na inschrijving krijg je een uitnodiging via zoom.

Wil je je opgeven? Of meer info? Mail: info@korinevanveldhuijsen.nl of bel Korine op 06-498 949 22