Schrijven is zo mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met nieuwe ogen kijken

Ben ik toch een paar dagen in gebreke gebleven…  maar nu ben ik er weer. Met een terugblik op afgelopen zaterdag, de dag waarop ik de workshop “Portret van mijn moeder’ heb gegeven. Wat was dat een mooie dag. Zelfs de twee aanwezige honden konden er niet genoeg van krijgen (zie foto). Er werd geschreven over verlangens, verwachtingen, gekoesterd en gekend worden. Over verbindingen en over momenten waarop de verbinding niet optimaal was. Maar bovenal stroomde het ‘moederliefde’. Een van de deelnemers merkte op dat ze door het schrijven haar moeder met nieuwe ogen kon bekijken.

Schrijven is zo mooi! Door te schrijven, kun je helen, spelen, voor licht en lucht zorgen. Schrijven geeft overzicht en vele nieuwe kleurschakeringen aan een verhaal dat soms zo zwart-wit lijkt.

 

Zandloper

Dit is mijn zandloper over deze dag.

 

Samen schrijven over

Mooie moeders

Eerlijk

En open

Een bijzondere dag

 

Ook een zandloper maken?

Wil je je ook rijk schrijven en een zandloper maken? Misschien wel over jouw dag of jouw moeder…

De onderstaande cijfers corresponderen met het aantal woorden dat op die regel mag komen (maar je kunt natuurlijk ook lekker eigenwijs zijn). Stuur je je zandloper naar korine@bijzondereverhalen.nl, dan publiceer ik deze graag op deze plek.

 

3

2

1

2

3

 

Meedoen aan dit 365 dagen project?

Ik zie dit 365 dagen project als oefening in verwondering, verbinding en dankbaarheid. Als manier om te spelen, uit te dagen, geïnspireerd te worden. Spreekt je dit aan? Deel dan jouw open blikken via reageer, bovenaan een post of stuur een mail naar info@bijzondereverhalen.nl .

Meedoen kan zowel in woord als in beeld. Door een elfje, rondeel, haiku, ander gedichtje of verhaaltje te schrijven bijvoorbeeld, door een foto in te sturen of door een tekening te maken. En wil je schrijfinspiratie? In deze blog deel ik ook geregeld schrijfoefeningen. 

 

Abonneren

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe blog is gepost? Schrijf je dan in via de onderste kolom aan de rechterkant.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.