Wie was juffrouw Tilly?

Kikkervel
Vogels kirren
Rozen blazen geuren…
Pennen koken keizerlijke verhalen
Kunstenaarsuitje!

Kunstenaarsuitje

Het hele seizoen werken we naar het kunstenaarsuitje toe, naar in feite het creatieve hoogtepunt van de Schrijfgroepeditie, dat dit keer als thema Waan-Zin had. Ook nu was de invulling van het kunstenaarsuitje een grote verrassing. Pas de dag ervoor deelde ik het adres mee… Als kleine hint had ik de groepsafbeelding veranderd in een portretfoto van juffrouw Tilly. Tot zover de voorpret.

We ontmoetten elkaar op 11 juni bij het poortgebouw van Huis Doorn en startten met een kleine picknick op de trappen rechts van het museum bij de vroegere personeelsingang. Deze heeft juffrouw Tilly, mijn oude overbuurvrouw, vroeger talloze malen gebruikt toen zij als kamermeisje werkte voor de tweede vrouw van de Keizer: Hermine. Aan de Schrijfgroepers de taak om haar levensverhaal te schrijven op basis van mijn informatie, de rondleiding door het museum en hun eigen verbeelding. Dan zou je denken dat er louter rooskleurige verhalen geschreven worden, daar in de rozentuin van de keizer…

Het was hoe dan ook een edel kunstenaarsuitje! En wat geeft samen schrijven een extra dimensie. Goed voor nieuwe creatieve verbindingen in letterlijke én figuurlijke zin. Ook lid worden van de Schrijfgroep, die start op 30 augustus a.s. en als thema Schrijfst(r)oom heeft?

 

De kers op de taart: het kunstenaarsuitje van de Schrijfgroep

De kers op de taart: het kunstenaarsuitje van de Schrijfgroep

 

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.