Wat gebeurt er in de tussentijd?

Wij gaan verhuizen (in 2020, en het Schrijftheater verhuist gewoon mee)! Dit maakt veel los, letterlijk en figuurlijk. Het valt me op dat ik in een tussentijd leef. Ik hang tussen de twee huizen in, net zoals ik ook steeds vaker het gevoel heb dat ik tussen twee werkelijkheden leef: die van mijn persoonlijkheid en mijn betere zelf, die van moeder zijn van een basisschoolleerling en moeder van een middelbare scholier (3 nu in totaal). Die van het ene boek al een tijdje afgerond te hebben en nog geen brandend vuur voelen om het nieuwe project in de steigers te zetten.

Er is zoveel tussentijd! Tussen examens en uitslag, onderzoek en diagnose, pieken en dalen, tussen in- en uitademing, boodschappen doen en koken, naar bed gaan en in slaap vallen, tussen de ene en de volgende ontmoeting… Ik heb geleerd dat deze tussentijd de richting bepaalt die ik kies, de grondtoon van het nieuwe.

Ik merk dat ik op dit moment veel tussentijd nodig heb om kleur te bekennen. Ik vertrouw erop dat ik steeds meer helderheid zal verkrijgen over het nieuwe dat zich aan het ontvouwen is. En in de tussentijd ga ik verder: kom ik opdagen, laat me door elkaar schudden, (f)luister naar binnen en loop zachtjes door. En niet te vergeten: ik schrijf! En haak zo woord voor woord een brug naar het onbekende, waar ik razend nieuwsgierig naar ben.     

De tussentijd is zo’n mooi schrijfonderwerp. Vind je het leuk om hier een oefening over te ontvangen? Mail mij dan: info@bijzondereverhalen.nl

En wil je meer lezen over een heel speciale en kwetsbare tussentijd, tussen diagnose en sterven, over een vriendschap die zich verdiepte en hoe het boek Aan het Sterfbed hieraan heeft bijgedragen?

Comments

  1. Olav Loeber zegt

    Hi Korine,

    Leuk te lezen hoe je bezig bent met verhuizen. Wij zijn in ons huwelijk 10x verhuisd, dat heeft steeds weer veel nieuwe ervaringen opgeleverd. ook Het innerlijk ‘verhuizen’ is zo waardevol als je er voor open staat en niet benauwd voor nieuwe ervaringen. Heel veel succes met alle rompslomp en fijne momenten gewenst, Warme groet, Olav

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.